Et riktig sammensatt kosthold er viktig for god helse. Våre spesialiserte fagpersoner innenfor kosthold og ernæring er en del av det tverrfaglige teamet rundt deg.   

Helsedirektoratet sine kostholdsanbefalinger utgjør grunnlaget for vår kostholdsfilosofi.  kosttilbud.  Vi ønsker å støtte opp om rørosregionens sterke mattradisjoner og vi bruker gode råvarer fra blant annet lokalmatprodusentene i Rørosmat. Her er fokuset lokalt og kortreist, og inkluderer både kjøtt, melk, bakverk, mel og egg der flere av produsentene har økologiske produkter.

Vi har kontinuerlig fokus på å minimere matsvinn, og benytter derfor rester fra middag både til lunsj og kvelds. 

  • Frokost: serveres i buffet fra kl. 07.30 til kl.08.30 (kl. 09.00-10.00 på helg og helligdager). Tradisjonelt frokostmåltid med grove hjemmelagde kornprodukter, havregrøt, yoghurt, egg, nøkkelhullsmerket pålegg. Flere av våre påleggssorter er hjemmelagde (syltetøy og sild). Det er alltid tilgang på bær, frukt og grønnsaker.      

  • Lunsj: serveres i buffet fra kl. 11.30. til kl.12.30 (kl. 12.00 på helg og helligdager til de som skal opp I vekt. Det anbefales å smøre matpakke ved frokost for andre deltakere). Salatdisk daglig og lunsjbord - blanding av varmt og kaldt, suppe, nystekt grov gjærbakst (rundstykker, focaccia etc.). 

  • Middag: serveres fra kl. 15.30 til kl. 16.30 (kl.15.00 til kl.16.00 på helg). Tre middagsmåltid pr. uke er fiskemåltid. Det serveres et vegetarisk alternativ til hovedretten daglig. Dessert serveres på helg. Menyen er sesongbetont og har et lokalt og kortreist fokus. 

  • Kveldsmat: Serveres med frokostingredienser, med unntak av havregrøt, egg og yoghurt.   

  • Mellommåltid: Det er frukt og grønnsaker tilgjengelig i kjøledisk.  

  • Drikke: Vi anbefaler vann som tørstedrikk. I tillegg serveres melkeprodukter, kaffe og te.