Unicare Coperio har dagrehabiliteringstilbud som er en del av det offentlige helsetilbudet og drives på oppdrag for Helse Midt-Norge.
For best mulig å kunne tilpasse behandlingen til dine behov og din helsetilstand har vi:
- Grupperehabilitering i Trondheim og Levanger
- Alle gruppedeltakerne vil ved innkomst få kartleggingssamtale med lege, psykolog og fysioterapeut. Videre i forløpet vil det bli tildelt en primærkontakt som følger opp med midtveis- og sluttsamtale.
Betalingen for rehabiliteringstilbudet følger offentlige egenandeler og går inn under frikortordningen.
Hvem passer rehabiliteringen for?
Rehabiliteringen passer for deg med langvarige muskel- og bløtdelssmerter som ønsker et gruppebasert tilbud hvor du kan møte andre i samme situasjon
Mål med rehabiliteringen
- Økt kunnskap og forståelse om din situasjon og dine plager
- Erfaringer og verktøy for å gjennomføre endringsprosesser i din hverdag. Behandlingen tar for seg smerteundervisning, aktivitetstilpasning, avspenning, en biopsykososial tilnærming til sykdomsbildet, gruppe og individuell oppfølging med for eksempel kognitiv atferdsterapi.
- Bedret funksjon og livskvalitet
- Økt mestring for å øke funksjon i hverdagslige gjøremål, eller innen yrkesaktivitet og/eller utdanning
Henvisning og inntak
Pasienten henvises til Unicare Coperio sitt rehabiliteringstilbud via instans med henvisningsrett. Dette kan være fastlege, sykeshusavdeling, eller avtalespesialister. Søknad om rehabilitering sendes til Regional Vurderingsenhet HMN (RVE).
Inntakssamtaler og vurdering av tilstand skjer før gruppeoppholdene starter. Her vil det vurderes rehabiliteringspotensial og veien videre for den enkelte pasient. Før innkomstsamtalen gjennomføres vil alle pasienten motta en digital kartleggingspakke via Checkware.
Inntak av nye grupper skjer ca. hver sjette uke.
Oppstart
Rehabiliteringsprogrammet:
Det som bestemmer retningen på din rehabiliteringsprosess, er det som er viktig for deg og det du ønsker å oppnå. Det er derfor ønskelig at du er motivert til å være en aktiv deltaker i din egen rehabiliteringsprosess. Sammen med deg vil vi lage et program slik at det passer for deg og din livssituasjon. Det kan for eksempel være tilpasninger i forbindelse med skolegang eller totalsituasjonen din.
Når du kommer til oss i Unicare blir du møtt av et tverrfaglig team bestående av blant annet legespesialister, psykolog og fysioterapeut. Du får tildelt en primærkontakt som vil følge deg gjennom hele rehabiliteringsforløpet. Vi begynner oppholdet med å gjennomføre en aktivitetskartlegging der vi lager en plan for deg og din behandling. Denne planen arbeider vi kontinuerlig med gjennom hele behandlingen.
Rehabiliteringstilbudet vårt for langvarig muskel- og skjelettsmerter er et gruppetilbud med individuelle tilpasninger. Tilbudet inneholder blant annet gruppeterapi, fysisk aktivitet med intensitet tilpasset deg, samtaler og undervisning. Du vil også bli kjent med ulike former for oppmerksomhetstrening og aktiviteter tilpasset din sykdomssituasjon og interesse. Vi jobber helhetlig i et biopsykososialt perspektiv underveis i hele forløpet.
Første fase:
Individuelle kartleggingssamtaler og utfylling av kartleggingskjema. Hovedfokuset de første to ukene er å bli bedre kjent med gruppemedlemmene og introduksjon til rehabiliteringsprogrammet.
Andre fase:
Gruppevise samlinger to til tre dager i uken. I denne perioden vil du bli kjent med verktøy og mestringsstrategier som du kan ta med deg inn i hverdagslivet. Fokuset vil ligge på aktivitetsregulering, avspenningsteknikker, smerteundervisning og tilrettelagt bevegelse. I perioden vil det også bli gjennomført en midtveissamtale med din primærkontakt.
Tredje fase:
I løpet av denne perioden vil det gjennomføres sluttsamtaler, og epikrisen utformes. Alle pasienter vil også få utsendt en avreisekartlegging digitalt via Checkware.
Veien videre
Mot slutten av rehabiliteringsoppholdet skal du og dine behandlere ha utformet en individuell rehabiliteringsplan for veien videre. Der det er aktuelt vil pårørende, eller annet støtteapparat i primærhelsetjenesten involveres i planen videre. Etter ca. 2-3 måneder etter avsluttet rehabiliteringen vil du få tilbud om å komme på gjentreff med gruppa og dine behandlere.