Jeløy er en av de største øyene i Oslofjorden, av mange kalt ‘Oslofjordens perle’! Bastø-fergene tøffer forbi på fjorden, og den sjønære beliggenheten byr på mange muligheter. 

Som nærmeste nabo har vi Søndre Jeløy landskapsvernområde, et flott kulturlandskap med turstier i et område bestående av dyrket mark, varierte skogsområder (barskog, bøkeskog og løvskog), og herregårder med alléer og tradisjonelle steingjerder. Pasientene benytter dette området hyppig til trening og rekreasjon, både som del av organiserte aktiviteter og ved egentid utenom behandling. 

Rundt om på Jeløy er det flere flotte badestrender som er verdt et besøk i sommermånedene, eller du kan besøke kafeer og kunstgallerier. Kyststien går rundt hele øya. 

I umiddelbar nærhet til enheten finner du en nydelig park med trær og benker, kalt Eikelunden. Her er det anledning til å ta seg en rusletur eller bare nyte de flotte gamle trærne. Generelt er det lagt mye arbeid i trær og planter på uteområdet vårt – alt fra japanske urtrær til en majestetisk hengebøk med en sittebenk inntil stammen. 

Vi har nylig oppgradert uteområdet på eiendommen. Her er det gangstier som fungerer som treningsbaner for pasienter med nedsatt gangfunksjon, og gressplenen innbyr til ulike aktiviteter, som badminton og boccia.