Unicare Friskvern i Asker tilbyr tverrfaglig spesialisert rehabilitering, dagtilbud.
Frisk Familie er et tverrfaglig tilbud som hjelper dere som familie med livsstilsendringer. Det legges vekt på tiltak som kan settes inn i familiens hverdag. Vi ønsker at dere skal få positive opplevelser i et trygt og sosialt fellesskap.
Hvem passer rehabiliteringen for?
Dette tilbudet passer for barn og ungdom opp til fylte 18 år, som sammen med familien ønsker et tverrfaglig, spesialisert behandlingstilbud for hjelp til varig livsstilsendring.
For å få rehabiliteringsplass for livsstilsendring er kriteriene at barnet/ungdommen har en ISO- KMI på 35 eller mer. Dersom man har god argumentasjon for at barnet/ungdommen bør få hjelp, kan det også henvises med en ISO- KMI på 30 eller mer.Mål med rehabiliteringen
- Økt mestringsfølelse, bevegelsesglede og selvfølelse hos barnet
- Hensiktsmessig kostholdsendring for hele familien
- Positive opplevelser med fysisk aktivitet inne og ute
- Helsefremmende vektutvikling
Hvordan er rehabiliteringstilbudet lagt opp?
Dere blir møtt av et tverrfaglig team bestående av legespesialist, ernæringsfysiolog, psykolog og fysioterapeuter/ idrettspedagoger. En primærkontakt vil følge dere gjennom hele rehabiliteringsforløpet. Det legges vekt på tiltak som kan settes inn i familiens hverdag. Vi ønsker at dere skal få positive opplevelser i et trygt og sosialt fellesskap.
Barn og unge deltar i ukentlig gruppeaktivitet og gruppesamtaler. Det legges opp til ulike aktiviteter med vekt på bevegelsesglede. Vi ønsker gjennom aktivitet å stimulere til mestringsopplevelser som barnet kan bygge videre på.
Foreldre deltar i egne foreldregrupper hvor vi ønsker å rette fokus mot foreldrerollen og familiens samarbeid om livsstilsendring. Foreldre har en viktig rolle med å legge til rette for gode vaner og rutiner for kommunikasjon, kosthold,søvn og fysisk aktivitet for barn og ungdom.
Den enkelte familie vil bli fulgt opp med kartleggings- og utviklingssamtaler med fagpersoner fra tverrfaglig team. Relevante temaer i disse samtalene er fysisk aktivitet og helse, kosthold, rollemodell og kommunikasjon.
Hvordan går du frem for å bli henvist
Fastlege, helsesykepleier eller andre med henvisningsrett henviser barnet med familie elektronisk til Regional koordinerende enhet (RKE). Se informasjon og sjekkliste på
Henvisning til rehabilitering - Sunnaas sykehus
Blir barnet henvist til poliklinikk ved sykehus, kan sykehuset henvise videre til oss dersom det er aktuelt med et rehabiliteringsopphold.
Veien videre
Det utarbeides en tverrfaglig epikrise som sendes henviser, fastlege og familie. Den inneholder konklusjon og plan for veien videre.
Ventetider
2 uker
Ventetid
2 uker