Aktiviteter utendørs

Med så flotte uteområder i umiddelbar nærhet er det naturlig å bruke naturen og utemiljøet til både trening og aktiviteter. 

Unicare Jeløy ligger på en bakketopp – det betyr at det er flotte intervallbakker å bryne seg på for de som ønsker å trene med høy intensitet. Den såkalte ‘Monsterbakken’ er det ultimate utfordringen, enten du skal gå eller løpe. 

Hos oss kan du låne sykkel for å utforske øya på egen hånd. Det er også mulig å ha med egen sykkel for de som ønsker det. Vi har også gangstaver til utlån, slik at du kan trene på stavgang. 

På gressplenen er det gode muligheter for å spille badminton, boccia, kubb eller andre morsomme spill og leker. Her har vi også en bålplass med bålpanne, og det er mulig å fyre opp denne også på kveldstid og i helgene. 

Vi låner ut piknik-pledd, og vi anbefaler gjerne en avslappende og fredfull time på pleddet i Eplehagen i sommerhalvåret. 

 

Aktiviteter innendørs

Inne har vi et oppvarmet svømmebasseng som holder 34,5 grader. Her gjennomfører vi organisert bassengtrening med pasienter på dagtid, og på kveldstid er det mulig å benytte bassenget til egentid. 

Vi har en stor treningssal hvor vi organiserer ulike fysiske treningsøkter, som medisinsk yoga, sirkeltrening og stolgym. Når salen er ledig benyttes den ofte til bordtennis, og det foregår titt og ofte uformelle bordtennisturneringer hvor alle pasienter kan delta, uavhengig av nivå. 

Apparatsalen er treningsrommet vårt. Her finner du ulike styrketreningsapparater og ergometersykkel. Her foregår det individuelle behandlinger/treninger på dagtid, men pasienter er også velkomne til å benytte apparatene til egentrening både på dag- og kveldstid. 

I salongen samles man gjerne til ivrige samtaler med andre pasienter eller en runde kortspill, eller du kan slappe av alene, med strikketøy eller et puslespill. Er det et TV-program som mange pasienter vil se, skrus storskjermen på. Fra salongen har du adgang til den flotte terrassen, med vidstrakt utsyn mot havnen og Bastø-fergene. Her liker mange å nyte en kaffekopp i solen eller bare trekke litt frisk luft innimellom slagene. 

Ukens høydepunkt for mange er Sosial onsdag i salongen. Her tilbyr idrettspedagog Tuva varierte sosiale felles aktiviteter, gjerne en uformell quiz. Her kan vi garantere at latteren sitter løst