Små grep i hverdagen

Små grep i hverdagen kan bety mye for helsen din. Spiser du sunt og er fysisk aktiv, reduserer du risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.

Mat og måltider er en viktig ernæringsmessig og sosial del av hverdagen, så gjennom våre serviceledere og i samarbeid med våre ernæringsrådgiver, baserer vi vårt arbeid på helsemyndighetens kostråd når vi utvikler nye retter og menyer.  Målsetting er å presentere et fullverdig godt måltidstilbud, med den beste service, smarte og effektive driftsløsninger til det beste for pasienter, pårørende, gjester og medarbeidere.

Vi legger vekt på bruk av så rene produkter som mulig, begrense bruken av prosessert og ferdigproduserte varer. Dette for å fremme den gode og rene smaken og for å ta hensyn til gjester med intoleranse, matallergier og spesialkost. ( med legeerklæring på allergener. )

Vi bruker kortreiste råvarer og sesongbaserte grønnsaker. Vi etterstreber og gi et sundt variert kosthold for våre pasienter.

 

Gode kostholdsråd

Spis mer av dette:

  • Grønnsaker
  • Frukt
  • Bær 
  • Fisk eller fiskeprodukter

 

Spis mindre av dette:

  • Rødt kjøtt og kjøttprodukter
  • Salt og matvarer med mye salt
  • Sukker, brus, saft og godteri

 

Velg disse matvarene:

  • Grove kornprodukter i stedet for fine
  • Olje og myk margarin i stedet for smør
  • Magre meieriprodukter i stedet for fete
  • Vann i stedet for saft og brus

 

Spis variert
Spiser du mange ulike matvarer, får du lettere i deg alle næringsstoffene kroppen din trenger.  Kilde: Helsedirektoratets kostråd