Unicare Friskvern i Asker tilbyr tverrfaglig spesialisert rehabilitering, dagtilbud fysisk og/eller digitalt tilbud.
Kronisk utmattelsessyndrom (CFS/ME) er en kompleks sykdomstilstand som kan medføre store utfordringer både for den med diagnosen, men også for pårørende.
Vi i Unicare tilbyr et tverrfaglig og spesialisert rehabiliteringsprogram for deg med CFS/ME-diagnosen. Gjennom programmet får du og dine pårørende de riktige verktøyene for økt livskvalitet og mestring i hverdagen.
Informasjon om rehabilitering CFS/ME ved Unicare Friskvern i Asker:
Vårt rehabiliteringstilbud tilfredsstiller kriterier gitt i Nasjonal veileder for CFS/ME. Vi tilbyr dagrehabilitering i gruppe. Du møter 2-3 dager i uken, à 1,5 - 2,5 timer i en periode på 11 uker. Gruppen blir innkalt til oppfølgning 3 ganger i løpet av et år. Deler av rehabiliteringen foregår digitalt. Tilbudet vil være individuelt tilpasset deg. Vårt tverrfaglige team består av legespesialist, fysioterapeuter, psykolog, ernæringsrådgiver og koordinator. Sammen med deg utarbeider vi en rehabiliteringsplan med mål og tiltak for rehabilitering.
Hvem passer rehabiliteringen for?
Dette rehabiliteringstilbudet passer for deg som har fått diagnosen CFS/ME og har behov for tverrfaglig rehabilitering i spesialisthelsetjenesten Du bør ha toleranse til å delta 2-3 dager pr. uke, fysisk og/eller digitalt.
Hvordan går du frem for å bli henvist
Du kan henvises fra fastlege, privatpraktiserende avtalespesialister eller direkte fra sykehus.
Fastlegen sender henvisningen elektronisk til Regional Koordinerende Enhet på Sunnaas som rettighetsvurderer henvisningen og videresender til oss. Avtalespesialister og sykehus kan henvise direkte. Vårt inntaksteam vurderer henvisningen og du vil deretter motta et innkallingsbrev.
Vi sender innkallingsbrev via Digipost. Dersom du ikke har Digipost videresendes innkallingsbrevet automatisk i posten.
Vi ber om at du kontakter oss på 66752300/friskvern@unicare.no for å bekrefte at du har mottatt tilbudet.
Hvordan er rehabiliteringstilbudet lagt opp?
I rehabiliteringen blir pasientene introdusert og veiledet i gradert trening, aktivitetstilpassing og bevisstgjøring av energibruk gjennom døgnet. Du introduseres til avspenning, pusteteknikker, Mediyoga og mindfulness for å bedre kvalitetshvile og kroppens toleranse for hverdagens utfordringer. Rehabiliteringen inneholder undervisning med kognitive terapi, ACT og livstyrketrening.
Rehabiliteringen innebærer egeninnsats med hjemmeoppgaver tilpasset deg. (F.eks. øve deg på rolig oppmerksomhetsøvelse eller mediyoga øvelse.)
Mål med rehabiliteringen
Det blir lagt vekt på at du er den viktigste aktøren i din rehabilitering. Din funksjon i hverdagen danner grunnlaget for mål du setter deg sammen med oss.
Mål
- Øke kunnskap og forståelse om din situasjon
- Bedret fysisk funksjon
- Bedret mental helse
- Økt livskvalitet med utgangspunkt i dine verdier
- Økt deltakelse i arbeid og utdanning
- Utvikle en realistisk plan for veien videre
Veien videre
Ved avslutning vil du få tilsendt kartleggingsskjema som vi ber deg fylle ut. På den måten kan vi evaluere vårt rehabiliteringstilbud.Det utarbeides en tverrfaglig epikrise som sendes henviser og deg. Den inneholder konklusjon og plan for veien videre.
Ventetid
2 uker