Rehabilitering for kroniske muskel- og bløtdelssmerter er organisert som et individuelt rehabiliteringsopphold med gruppeaktiviteter.
Unicare Jeløy har avtale med Helse Sør-Øst RHF for å kunne tilby spesialisert fysikalsk rehabilitering til personer over 18 år med kroniske muskel- og bløtdelssmerter.
Hva tilbyr vi?
På Unicare Jeløy har vi lang erfaring med spesialisert rehabilitering av ulike smertetilstander. Hos oss møter du et kompetent tverrfaglig team bestående av legespesialist, fysioterapeut, sykepleier, sosionom, arbeidsveileder og psykologspesialist.
Under oppholdet vil du få en kontaktperson (primærkontakt) som skal følge deg gjennom rehabiliteringsoppholdet og samordne aktuelle tiltak.
I løpet av de første dagene vil en fysioterapeut utføre en grundig funksjonsvurdering av deg, og en lege gjennomfører en innkomstsamtale. Det tverrfaglige teamet vil deretter kartlegge hva som er dine viktigste utfordringer og ressurser, og sammen med deg definere målene for rehabiliteringsoppholdet.
Ut fra målsetningen din vil du og det tverrfaglige teamet utarbeide en rehabiliteringsplan, som danner rammene for rehabiliteringsoppholdet. I tillegg får du en timeplan med individuelle og gruppebaserte timer. Hver uke har vi et variert gruppetilbud i treningssal, apparatsal, basseng og utendørs. Du vil få tilbud om å delta på ulike temaundervisninger, og mulighet til å delta i samtalegrupper med erfaringsutveksling og refleksjon rundt sykdom og behandling.
Vi har et helhetlig perspektiv i behandlingen. Det innebærer at vi vektlegger både din fysiske og psykiske helse, og at vi tilpasser behandlingen til dine individuelle behov og forutsetninger. Våre behandlere vil dele av sin erfaring og kunnskap, slik at du kan fungere best mulig og lære å se muligheter fremfor begrensninger.Tilbudet er delt opp i 3 faser, og det er viktig at du deltar i alle:
-
Fase 1: 3 ukers intensiv rehabilitering
-
Fase 2: 10 uker hjemme der du bruker det du har lært og trener på det du har bestemt deg for å teste ut
-
Fase 3: 1 uke intensiv oppfølging ved enheten, med fokus på evaluering og videre planlegging av tiltak for tiden etter avsluttet opphold.
Ytelse J1.2 Døgnopphold: Kartleggings- eller vurderingsopphold, 1 ukes varighet
Ytelse J1.3 Dagopphold: 3 + 1 ukers varighet, oppmøte på ukedager
Ytelse J1.4 Døgnopphold: 3 + 1 ukers varighet
-
Hvem passer rehabiliteringen for?
Dette rehabiliteringstilbudet passer for deg som har
-
Fibromyalgi
-
Myofascielle smerter/myalgier
-
Langvarige smertetilstander
-
Skjelettdysplasier
-
Mål med rehabiliteringen
For at rehabiliteringsoppholdet ditt skal bli vellykket, tar vi utgangspunkt i dine mål, behov og ønsker.
Sammen jobber vi mot at du skal:
-
få økt kunnskap og forståelse rundt din situasjon
-
tilegne deg erfaringer og verktøy for å gjennomføre endringsprosesser som kan styrke din evne til mestring og egenomsorg
-
oppleve bedret livskvalitet ut fra ditt ståsted
-
ha en bærekraftig plan for veien videre etter endt rehabilitering
-
Henvisning og inntak
Du kan henvises fra fastlege via RKE eller direkte fra sykehus.
Inntaksteamet vurderer henvisningen og du blir satt på venteliste. Du vil motta et innkallingsbrev via Digipost. Du vil også motta SMS med påminnelse om ankomstdato og tidspunkt for oppmøte.
Veien videre
Mot slutten av oppholdet vil det tverrfaglige teamet sammen med deg utarbeide en plan for tiden etter oppholdet. Rehabilitering er ofte en lang prosess, og vi kan gi deg råd om hvordan du kan trene for å opprettholde god funksjon når du kommer hjem. Vi kan også hjelpe deg med å kontakte helsepersonell i kommunen din hvis du trenger videre tilrettelegging og oppfølging hjemme.
Etter oppholdet mottar du en tverrfaglig epikrise (rapport). Epikrisen er en oppsummering av oppholdet, som gir viktig informasjon til fagpersonene som skal følge deg opp videre. Epikrisen sendes automatisk til din fastlege med kopi til deg på Digipost.
Ventetid