God mat og god helse hører sammen!

Mat og måltider er en viktig ernæringsmessig og sosial del av hverdagen, så gjennom våre serviceledere og i samarbeid med våre ernæringsfaglige personale, baserer vi vårt arbeid på helsemyndighetens kostråd når vi utvikler nye retter og menyer. 

Målsetting er å presentere et fullverdig godt måltidstilbud, med den beste service, smarte og effektive driftsløsninger til det beste for pasienter, pårørende, gjester og medarbeidere ved alle Unicares enheter.

Vi legger vekt på bruk av så rene produkter som mulig, begrense bruken av prosessert og ferdigproduserte varer. Dette for å fremme den gode og rene smaken og for å ta hensyn til gjester med intoleranse, matallergier og spesialkost. 

Det å forsyne seg riktig, og i passe mengde, er viktig. Et jevnt blodsukker gir ro og forutsetninger for god konsentrasjon og framdrift gjennom dagen. Betydningen av et balansert og næringsriktig kosthold er avgjørende for en god rehabiliteringsprosess og velvære. Det skal være lett å spise sunnere – via egne valg eller gjennom systematisk tilrettelegging fra vår side.

Bærekraftig miljø er viktig for Unicare, og som ledd i vår miljøfokus er vi beviste på råvarer og menysammensetninger. Vi legger vekt på å:

  • Redusere Matsvinn
  • Redusere forbruket av rødt kjøtt 
  • Rett type fisk (MSC – sertifisert bærekraftig sjømat) 
  • Mer kortreist og sesongbasert mat 
  • Større andel økologiske matvarer 
  • Bruke råvarer som er mindre industrielt bearbeidet