Vi setter fokus på å bedre ditt funksjonsnivå og bidra til at du blir selvhjulpen i din hverdag.
Et forløp for rehabilitering for traumatisk hodeskade og hjerneslag varer i seks uker. Disse ukene kan være sammenhengende eller oppdelt, og dette avklares med ditt nærteam etter ankomst. Oppholdet inkluderer helger. Det er mulighet for permisjon i helgene.
Hvem passer rehabiliteringen for?
Denne rehabiliteringstjenesten passer for deg som er rammet av en traumatisk hodeskade eller et hjerneslag. Tilbudet retter seg mot deg som er ferdig med akuttbehandlingen ved slagenheter i sykehus (tidligfase), eller for deg som har behov for videre intensiv trening senere i rehabiliteringsforløpet (senfase).
Mål med rehabiliteringen
• At du som pasient føler deg ivaretatt, har ansvar og får ta aktiv del i din egen rehabiliteringsprosess.
• Bedre/gjenvinne fysisk og/eller kognitiv funksjon for best mulig deltagelse i hjemmet, arbeidslivet, nærmiljøet og sosiale aktiviteter.
• Øke din kompetanse om egen skade, og påvirkning på ditt dagligliv.
• Fremme godt samarbeid mellom deg, pårørende og hjemkommune.
Henvisning og inntak
For å få plass hos oss må du være medisinsk stabil og samtykkekompetent uten forvirringstilstand. Du må være motivert og ha et rehabiliteringspotensiale.
Du kan bli henvist fra fastlege eller direkte fra sykehus.
Oppstart
Ved ankomst får du en primærkontakt og en treningskontakt som følger deg gjennom hele rehabiliteringsoppholdet ditt, og basert på dine mål og en faglig vurdering settes ditt tverrfaglige team sammen. Dette kan blant annet bestå av ergoterapeut, logoped, lege, sosionom, psykolog eller klinisk ernæringsfysiolog.
En vanlig dag vil bestå av blant annet individuell veiledning og behandling hos relevante fagpersoner. Gruppeaktiviteter tilpasset ditt funksjonsnivå. Dette kan være uteaktiviteter som stavgang, friluftsliv og aktiviteter innendørs som fallforebyggende trening og tilrettelagt trening i hverdagsaktiviteter.
Du vil også kunne delta på undervisning og samtalegrupper med temaer som er relevante for deg som har opplevd hjerneslag eller andre hjerneskader, for eksempel om fysisk aktivitet og trening, kosthold og ernæring, søvn og smerte og sykdomsspesifikke undervisningstimer.Veien videre
I løpet av oppholdet vil vi sammen med deg planlegge tiden etter du kommer hjem. Sammen kartlegger vi ditt behov for videre oppfølging i hjemmet, i kommunen og eventuelt på arbeidsplassen hvis målet ditt er å komme tilbake til jobb. Vi jobber med dine pårørende og øvrige familiemedlemmer som involveres etter behov og ønske. Ved oppholdets slutt utarbeides en tverrfaglig epikrise som sendes til deg, fastlege og eventuelt annen relevant fagperson.
Ventetid