Dette rehabiliteringstilbudet passer for deg som har en eller flere diagnoser innen langvarige smerter, som for eksempel muskelsmerter, langvarige nakkesmerter eller langvarige ryggsmerter.
Dine behov, ønsker og mål er vårt utgangspunkt for å legge til rette for et vellykket rehabiliteringsopphold. Det er derfor viktig at du setter deg konkrete mål. Målene avgjør i stor grad hva vi skal arbeide med i rehabiliteringsoppholdet ditt. Vi vil veilede deg og dele av vår erfaring og kunnskap slik at du kan fungere best mulig i ditt liv og se muligheter framfor begrensninger.
Hvem passer rehabiliteringen for?
Dette rehabiliteringstilbudet passer for deg som har en eller flere diagnoser innen langvarige smerter, som for eksempel muskelsmerter, langvarige nakkesmerter eller langvarige ryggsmerter.
Mål med rehabiliteringen
- At du gjennom oppholdet og i etterkant får en bedre funksjon og livskvalitet
- At du blir bevisst på hva som er viktig i ditt liv og setter dine mål opp mot disse verdiene
- At du skal få økt kunnskap og forståelse rundt din situasjon
- At du tilegner deg erfaringer og verktøy for å gjennomføre din endringsprosess
- Motivasjon til videre yrkesaktivitet/utdanning der det er mulig
- At du har en bærekraftig plan for veien videre etter endt rehabilitering som er godt kommunisert i ditt nettverk.
Henvisning og inntak
Vi har en rammeavtale med Helse Midt – Norge, som vil si at du kan henvises til oss fra sykehus eller fastlege. Henvisningen sendes til Regional vurderingsenhet for en rettighetsvurdering før den kommer til oss.
Etter vi har mottatt henvisning vil vi sende deg et brev og tar kontakt med deg i god tid før et opphold hos oss.Rehabiliteringstilbudet er døgnbasert, hvor du bor hos oss i to uker, er hjemme i to uker og tilbake hos oss i to uker.
Oppstart
Oppholdet er ment å ligne på hverdagslivet med arbeid, fritid, søvn og hvile. Aktivitetene er i all hovedsak på dagtid. Dagene starter med morgenmøter innad i din gruppe med en gjennomgang av dagens aktiviteter. Her er det også rom for å reflektere over forløpet så langt.
En vanlig dag vil bestå av blant annet:
- Endringsarbeid sammen med gruppen
- Individuelle samtaler og veiledning
- Tilpasset fysisk aktivitet inne og ute (individuelt og i gruppe)
- Undervisning innen relevante områder for deg
- Arbeid med ditt nettverk hjemme (nettverksdag og individuelle samtaler)
Veien videre
Ved endt opphold hos oss vil det, i samarbeid med deg, utarbeides en epikrise som sendes din henviser/fastlege og deg. Denne vil inneholde informasjon om oppholdet, hva som har blitt gjennomført samt en konklusjon og din plan for veien videre.
Ventetid