Å gå ned i vekt krever at du gjør kostendringer og er i fysisk aktivitet. Det kan være krevende fysisk, men også psykisk. Hos oss får du verktøyene som sikrer vektnedgang, gode vaner som varer og en varig livsstilsendring
Hvem passer rehabiliteringen for?
Dette rehabiliteringstilbudet passer for deg som er overvektig og ønsker et tverrfaglig spesialisert behandlingstilbud med hjelp til varig livsstilsendring. For å få inntak på dette rehabiliteringstilbudet må man ha en BMI på 35 med overvekts relaterte tilleggssykdommer, eller en BMI på over 40.
Mål med rehabiliteringen
- At du blir bevisst på hva som er viktig i ditt liv og setter dine mål opp mot disse verdiene
- At du skal økt få kunnskap, motivasjon og forståelse for å kunne stå i varig livsstilsendring
- At du tilegner deg erfaringer og verktøy for å gjennomføre din endringsprosess
- At du gjennom oppholdet og i etterkant får en bedret funksjon, økt livskvalitet og bedret psykisk og fysisk helse
- Økt bevegelsesglede
- Varig vektreduksjon
- Motivasjon til videre yrkesaktivitet/utdanning der det er mulig
- At du har en bærekraftig plan for veien videre etter endt rehabilitering som er godt kommunisert til ditt nettverk
Henvisning og inntak
For å få plass på vårt livsstilsprogram må din fastlege henvise deg til fedmepoliklinikken ved aktuelle sykehus. Etter denne utredningen kan legen ved poliklinikken henvise til rehabilitering hos oss ved Unicare.
Rehabiliteringstilbudet er døgnbasert, hvor du bor hos oss i tre uker, er hjemme i ca. 6 uker, tilbake 1 uke, hjemmeperiode på ca. 8 uker, 1 uke på helsefortet og tilbake 1 uke etter ca. ett år etter oppstart. Du vil tilhøre en gruppe samtidig som tilbudet vil være individuelt tilpasset til deg. Du vil ha din egen primærkontakt og treningskontakt som følger deg gjennom hele forløpet, men du vil også underveis i rehabiliteringen arbeide tett sammen med andre fagpersoner fra vårt tverrfaglig team for livsstilsendring.
Oppstart
Oppholdet er ment å ligne på hverdagslivet med arbeid, fritid, søvn og hvile. Aktivitetene er i all hovedsak på dagtid. Dagene starter med morgenmøter innad i din gruppe med en gjennomgang av dagens aktiviteter. Her er det også rom for å reflektere over forløpet så langt.
En vanlig dag vil bestå av blant annet:- Endringsarbeid sammen med gruppen
- Individuelle samtaler og veiledning
- Tilpasset fysisk aktivitet inne og ute (individuelt og i gruppe)
- Undervisning innen relevante områder for deg
- Arbeid med ditt nettverk hjemme (nettverksdag og individuelle samtaler)
Det blir lagt vekt på at du er den viktigste aktøren i din rehabilitering, og at din hverdag hjemme danner grunnlaget for det vi gjør her. Alle mål settes derfor av deg sammen med oss.
Veien videre
Ved endt opphold hos oss vil det, i samarbeid med deg, utarbeides en epikrise som sendes din henviser/fastlege og deg. Denne vil inneholde informasjon om oppholdet, hva som har blitt gjennomført samt en konklusjon og din plan for veien videre
Ventetid