Under oppholdet
Her finner du informasjon spesielt rettet mot deg når du er inneliggende pasient hos oss.

Vårt hovedfokus er å tilrettelegge for at du skal kunne jobbe mot dine mål, få bedre helse og vende tilbake til et aktivt og meningsfylt liv.
Målsetting
Et rehabiliteringsopphold vil bestå av mange ulike elementer der trening, behandling, veiledning, opplæring og egentrening er det viktigste.
Våre pasienter kan ha vidt forskjellige mål for oppholdet, men det er en ting som går igjen; alle ønsker en endring i helsen.
Det blir lagt vekt på at du er den viktigste aktøren i din rehabilitering, og at din funksjon i hverdagen danner grunnlaget.
Alle mål settes derfor av deg sammen med oss.
Rehabiliteringsplan
Oppholdet ditt starter med en tverrfaglig funksjonsvurdering og fastsettelse av kortsiktige og langsiktige behandlingsmål og tiltak.
Det utarbeides en rehabiliteringsplan med dine mål og aktuelle tiltak. Det er viktig at du er motivert og deltar aktivt i utarbeidelse av planen for at du skal kunne jobbe mot dine mål. Denne planen kan i samarbeid med deg evalueres og justeres underveis.
Kosthold - måltidsrytme
- Et riktig sammensatt kosthold er viktig for god helse. Våre spesialiserte fagpersoner innenfor kosthold og ernæring er en del av det tverrfaglige teamet rundt deg.
- Helsedirektoratet sine kostholdsanbefalinger utgjør grunnlaget for vår kostholdsfilosofi. Vi støtter opp om kortreiste lokalprodukter og vi bruker gode råvarer fra blant annet Totenkjøtt.
- Vi har kontinuerlig fokus på å minimere matsvinn, og benytter derfor rester fra middag både til lunsj og kvelds. Overskuddsmat kan også gå til kjøp i TooGoodToGo-appen.
- Frokost: serveres i buffet fra kl.08.00 til kl. 10.00
Tradisjonelt frokostmåltid med grove hjemmelagde kornprodukter, havregrøt, yoghurt, egg, nøkkelhullsmerket pålegg. Det er alltid tilgang på frukt og grønnsaker. Hver morgen kan du også nyte et lite shotglass med vår næringsrike hjemmelagde smoothie.
- Middag: serveres fra kl. 14.00 til kl. 15.30.
Tre middagsmåltider pr. uke er fiskemåltid. Dessert eller frukt serveres etter middag. Menyen er sesongbetont og har et lokalt og kortreist fokus.
- Kveldsmat: serveres fra kl. 18.30 til kl. 20.00 (lørdag 18.00 - 19.00).
Serveres med frokostingredienser, med unntak av havregrøt, egg og yoghurt.
- Mellommåltid: "Mat24" Det er frukt og grønnsaker, salatdisk, youghurt og næringsdrikke tilgjengelig i kjøledisk.
- Drikke: Vi anbefaler vann som tørstedrikk. I tillegg serveres melkeprodukter, kaffe og te.
Kokkene jobber tett sammen med vår ernæringsrådgiver for å sikre deg et sunt og næringsrikt måltid.
Vi tilbyr spesialkost når behovet ved matvareallergier og intoleranser er dokumentert av lege.
Kartlegging og evaluering før avreise
Noen dager før avreise vil du motta en ny SMS med kartleggingsskjema som vi ønsker at du fyller ut før du reiser hjem. Hensikten er å se om du har hatt nytte av rehabiliteringen hos oss.
Det settes opp en tverrfaglig sluttsamtale med behandlerne dine og deg hvor måloppnåelse og konklusjon blir gjennomgått.
På denne måten får vi fulgt opp din rehabiliteringsprosess og vi kan evaluere vårt rehabiliteringstilbud.
Har du behov for videre oppfølging når du kommer hjem hjelper vi med å sikre en god overføring til hjemsteds-kommunen.