Rehabilitering av muskel-bløtdelsmerte fokuserer blant annet på å forbedre funksjon, lindre smerte og øke livskvaliteten.
Muskel – og bløtdelsmerte refererer til smerter som oppstår i muskler, sener, ligamenter eller andre bløtvev i kroppen, inkludert nakke, skulder, rygg, hofter og knær.
Et rehabiliteringsopphold hos oss varer opptil fire uker, og inneholder oppfølging av lege, individuell trening med fysioterapeut og gruppetimer. I tillegg får du delta på smerteskolen, en undervisning i regi av våre fysioterapeuter.
Sammen med deg vil vi jobbe for at du skal komme i best mulig fysisk og psykisk form. Vi vil fokusere på dine mål og muligheter fremfor begrensninger.
Hvem passer rehabiliteringen for?
Passer for deg (over 18 år) med en eller flere diagnoser innen langvarige smerter som for eksempel fibromyalgi eller nakke- og ryggsmerter.
Mål med rehabiliteringen
Sentrale mål for rehabiliteringen er å redusere smertenivået, øke pasientens evne til å utføre daglige aktiviteter og forbedre bevegeligheten, i tillegg øke kunnskap og forståelse om din situasjon.
Henvisning og inntak
Du kan få opphold hos oss med henvisning fra sykehuslege, fastlege eller privatpraktiserende avtalespesialister.
Henvisninger sendt til oss blir fortløpende vurdert av vårt inntaksteam bestående av lege, fysioterapeut og sykepleier.
Innkalling blir sendt via Digipost. Har du ikke Digipost vil du motta innkallingen i posten i løpet av 5 – 10 dager.
Vi tilbyr kartleggingsopphold med varighet opptil en uke, og døgn/dag rehabilitering med varighet opptil 4 uker.
Oppstart
Ved ankomst hos oss møter du et team bestående av lege, fysioterapeut og sykepleier. Etter dine behov involveres andre faggrupper.
Du får en individuell tilpasset rehabiliteringsplan for oppholdet ditt og det avtales tverrfaglige målsettings- og evalueringsmøter underveis.
Din timeplan inneholder trening, veiledning og oppfølging hos relevante fagpersoner. Timeplanen inneholder i tillegg undervisning og gruppeaktiviteter tilpasset ditt funksjonsnivå.
Veien videre
Sammen med deg planlegger vi tiden etter rehabiliteringsoppholdet. Vi kartlegger ditt behov for videre oppfølging i hjemmet, i kommunen og evt. på arbeidsplassen.
Ved avreise utarbeides enn tverrfaglig sluttrapport som sendes til deg, henvisende instans og fastlege.Ventetid