Hjertesjekk (AEKG og ultralyd)

Du kan få en grundig hjertesjekk for å kartlegge risiko for utvikling av hjerte- og karsykdom. Sjekken inkluderer konsultasjon hos hjertespesialist, ultralyd, arbeids-EKG og døgnmåling av blodtrykk ved behov.

Hjertesjekk

Vi tilbyr poliklinisk utredning og behandling av hjertesykdommer ved vårt respirasjonsfysiologiske og kardiologiske laboratorium.

Ventetid: Kort ventetid

Pasienter kommer ofte til lege med symptomer som tung pust, smerter i brystet og/eller hjertebank. Dette kan være symptomer som har sin årsak i sykdom enten i hjertet, lungene eller begge deler.

Hos oss utfører vi en grundig undersøkelse.

Poliklinikken tar imot pasienter uavhengig av bosted. Time kan bestilles uten henvisning fra fastlege, men vi anbefaler likevel at pasienter har hatt kontakt med fastlegen først.

Vi tilbyr følgende utredninger

EKG: Registrering av hjertets elektriske aktivitet

Ekkokardiografi (Ekko-Doppler): Ultralydundersøkelse av hjertets funksjon, hjertekamrene, hjerteskilleveggen og klaffer. En meget nyttig undersøkelse for vurdering av hjertemuskelfunksjonen. Klaffefeil, høyt blodtrykk m.m. samt oppfølging av behandling.

Arbeids-EKG (AKG): Test for å utrede eventuell koronarsykdom (trange blodårer i hjertet) og hjerterytmeforstyrrelser. Foregår på tredemølle eller ergometersykkel.

Langtids-EKG: Registrering ved utredning av hjerterytmeforstyrrelser. Langtids blodtrykksregistrering. Pusteprøver (spirometri, diffusjonskapasitet og statisk lungevolum).

Måling av oksygenopptak: Undersøkelse for blant annet treningsutøvere som er interessert i å vite oksygenopptak og melkesyreterskel. Testen foregår på tredemølle.

Ergo-spirometri: Avansert undersøkelse som brukes i utredning av kompliserte sykdomsbilder der vanlig utredning ikke har ført til noen avklaring. Testen utføres på tredemølle, med kontinuerlig måling av respirasjonsgasser. Etter testen vil legen ha en mengde data som grunnlag for et omfattende og tidkrevende tolkningsarbeid.

Orienterende blodprøver

Idrettstesting