Måtte amputere for å redde livet

En onsdag i desember var hun på løpetur, fredag samme uke ble hun akutt syk og innlagt på Ahus sykehus. I hui og hast ble hun amputert høyt oppe på låret for å kunne redde hennes liv fra kjøttetende bakterier. Hun ble liggende på sykehuset for behandling i 50 dager før hun endelig kom til Unicare Bakke for rehabilitering.

Berit Elise har nå vært på Bakke i 9 uker og er klar for å reise hjem. Under oppholdet har hun vært meget motivert og ivrig etter å lære. Hun har trent iherdig mot å få en protese og lære seg å bruke denne.

Berit Elise amputert høyt på låret
 

Berit Elise kom på Bakke med et sår på stumpen, såret hadde en 9 cm fistelgang inn i lårstumpen. Uken før hjemreise har såret grodd etter en lang prosess med utrolig god hjelp fra dyktige sårsykepleiere. “De har vært rolige, trygge og vist høy kunnskap og erfaring. Jeg har følt meg i de beste hender hele veien. Den medisinske kompetansen her på huset er meget høy.”

Alle som jobber på Bakke er alltid imøtekommende og smilende. Hun har også lagt merke til det gode samarbeidet mellom faggruppene og at kunnskapen og kompetansen er høy.

"Jeg synes treningene har vært helt på topp her. Den har vært målrettet, individuelt tilpasset mitt behov, vært godt planlagt og med utrolig god variasjon. Jeg har trent mye hver dag, både med min fysioterapeut, i gruppe med andre amputerte og på egenhånd. Jeg har gått ifra å presse 20 kg på beinpressen til 80 kg nå før hjemreise. Timeplanen har vært ryddig og strukturert, variert og gjennomtenkt. Akkurat sånn jeg kan like det best.”

"Ergoterapeutene har vært til stor hjelp. Jeg har fått god hjelp og en samarbeidspartner til ergoterapien i kommunen slik at jeg har fått tilrettelagt hjemme."

Berit Elise avslutter samtalen med å si at det er utrolig viktig å fortsette med disse kompetansesenterene slik at vi bevarer spisskompetansen som finnes på huset. Hun merker at det er et godt sosialt klima. Alle som jobber på Bakke er alltid imøtekommende og smilende. Hun har også lagt merke til det gode samarbeidet mellom faggruppene og at kunnskapen og kompetansen er høy.

Vi ønsker Berit Elise masse lykke til i tiden fremover! Vi heier på deg og er veldig stolte over alt du har fått til.