Vi i Unicare jobber sammen med deg for at du skal nå dine mål – fysisk og psykisk.
Hvorfor velge Unicare?
På hvert rehabiliteringssenter jobber mange ulike fagpersoner tverrfaglig om din rehabiliteringsprosess. Dette kan være legespesialist, fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog, sykepleier, helsefagarbeider, ernæringsfysiolog, sosionom, psykolog, ortopediingeniør og arbeidskonsulent. Du får en primærkontakt som følger deg gjennom oppholdet, og basert på dine mål og en faglig vurdering settes ditt tverrfaglige team sammen. Varigheten på rehabiliteringen er normalt fra 3 uker.
Vi jobber sammen for dine mål
Vi i unicare tilbyr et tverrfaglig, spesialisert og intensivt rehabiliteringsprogram. Du motiveres til å være en aktiv deltaker i din egen rehabiliteringsprosess. I denne prosessen er det hva som er viktig for deg og det du ønsker å oppnå, som bestemmer retningen. Det er derfor viktig at du setter deg noen mål. Målene avgjør i stor grad hva vi skal arbeide med i rehabiliteringsperioden. Vi vil veilede deg, og dele av vår erfaring og kunnskap slik at du kan fungere best mulig i ditt liv, og se muligheter framfor begrensninger.
Trening, læring og mestring for rehabilitering av benamputasjon
Timeplanen din vil inneholde individuell veiledning og behandling hos relevante fagpersoner fra ditt team. Timeplanen vil i tillegg inneholde gruppeaktiviteter tilpasset ditt funksjonsnivå. Det kan være uteaktiviteter som klatring, stavgang, friluftsliv og trugebruk på vinteren, og inneaktiviteter som gangtrening, bassengtrening, tilrettelagt trening i hverdagsaktiviteter og aktivitetsgrupper tilpasset ulike funksjonsnivå.
Du vil delta på undervisning og samtalegrupper med temaer som er relevante for deg, for eksempel amputasjonsskole, fysisk aktivitet og trening, kosthold og ernæring og søvn og smerte. Vi tilbyr også samtaler individuelt eller i gruppe med fagpersoner fra teamet og andre i samme situasjon som deg.
Rehabiliteringen skal hjelpe deg med å forbedre fysisk funksjon, balanse og gangfunksjon med protese. Du lærer å forebygge komplikasjoner som sår og belastningsskader og får økt innsikt i protesebruk og andre hjelpemidler i forbindelse med amputasjon. De ansatte i det tverrfaglige teamet jobber kunnskapsbasert, det vil si at metodene vi bruker er forankret i nyeste forskning innen amputasjon og rehabilitering innen benamputasjon, egen erfaring og brukererfaringer.
Dette skjer når du kommer hjem fra rehabiliteringsprogrammet
I løpet av oppholdet vil vi sammen med deg planlegge tiden etter du kommer hjem. Sammen kartlegger vi ditt behov for videre oppfølging i hjemmet, i kommunen og eventuelt på arbeidsplassen din. Du får hjelp til å knytte kontakt med ortopediingeniør og støttegrupper der du bor hvis du har behov for det. Når rehabiliteringen avsluttes lager vi en tverrfaglig epikrise som sendes til deg, fastlege din og eventuelt annen kontaktperson.
Her kan du lese mer om tilbudene ved den enkelte enheten:
Rehabilitering for benamputasjon passer for deg som:
er nyamputert
er tidligere benamputert med behov for å bedre gangfunksjon
har belastningsskader eller sår som følge av langvarig protesebruk
Henvisning og inntak
Vi har daglig inntak til våre rehabiliteringssentre. Du kan komme direkte fra sykehus ved at sykehuset henviser deg til et av våre rehabiliteringssentre eller du kan få henvisning fra fastlege og privatpraktiserende avtalespesialister. Hvis du får henvisning fra fastlege eller privatpraktiserende spesialister skal disse sendes elektronisk til Regional koordinerende enheten (RKE) ved Sunnaas sykehus HF for vurdering.
Egenandel
Egenandel for oppholdet inngår i frikort for helsetjenester
Egenandel for godkjente reiseutgifter for oppholdet inngår også i frikort for helsetjenester.
Du kan motta rehabilitering hos oss på følgende måter