Søk

Treningstilbud

Unicare Aktiv Online har ukentlige digitale treningstimer du kan være med på.

Timebeskrivelser

 

Styrke 1 Helsefortet En styrketime med lav til moderat intensitet. Passer for deg som har behov for å øke styrke og balanse i bena,  men som ikke har behov for ganghjelpemiddel. Du bør ha muligheten til å komme deg opp/ned av gulv. Utstyr: matte og treningsstrikk som er ca. én meter lang. Timen fokuserer på styrketrening for hele kroppen, med egen kroppsvekt og målet er å få jobbet med store muskelgrupper.
Stående trim Steffensrud Stående trim er enkle bevegelser/trinn til musikk i stående, hvor målet er å både bli litt andpusten og svett, og ikke minst å få fram smilet og treningsgleden.  Det er en fordel at pasienten har god balanse i stående, men gruppa fungerer også for dem som kan trenge å sette seg litt av og til eller f.eks. vil ha en stol foran eller ved siden av seg. Utstyr: evt. en stol hvis behov for støtte
Morgentrim, 30 min stolgymnastikk Røros Aktivitet som gir en positiv start på dagen, der pust, kropp og «sjel» får forberedt seg på en ny aktiv dag. Det vektlegges å oppnå en god ventilering av lungene, god holdning og bevegelighet, og treningen har relativt lav intensitet. Utstyr: stol eller krakk.  Treningsform som de fleste kan delta på, uavhengig av fysisk nivå.
Mediyoga Friskvern Dette er en time som består av yogastillinger, pusteøvelser, meditasjon og avspenning til beroligende musikk. Øvelser for å komme i kontakt med og balansere kropp, sinn og sjel. Fokus på helheten i mennesket. Passer alle uansett alder, kjønn og helse. Kan gi gode helseeffekter.
Mensendieck Friskvern Målet i mensendieck er at deltakerne klarer å overføre det man lærer og opplever i treningen – til hverdagen. Gjennom aktive øvelser og veiledning erfares hensiktsmessig kroppsbruk og forholdet mellom spenning og avspenning. Treningen øker kroppsbevissthet. Instruktøren er fysioterapeut. Dersom det er øvelser som ikke passer for enkelte, gir fysioterapeuten alternative øvelser. Passer for alle uansett alder eller treningsbakgrunn!
Kropp i balanse Friskvern En rolig time for stressreduksjon, mentalt nærvær, balansert holdning, et avspent bevegelsesmønster og fri pust. Vi bruker øvelser fra Mindfulness, Yoga, Tai Chi og Basal Kroppskjennskap. Godt for kropp og sjel.
Rock Steady Boxing Fram Boksetrening for parkinsonpasienter gjennom prinsippet for Rock Steady Boxing
Puls m/styrke Friskvern Puls med styrke: Dette er en kondisjon- og styrketime til musikk. Enkle trinn og effektiv trening for hele kroppen!  Dette er den tøffeste trinn-timen vi har! Her er det både hopp og løp, men instruktøren viser også roligere alternativer. Passer best for deg som er relativt godt trent.
Kondisjon/Styrke Friskvern Enkel og effektiv kondisjon/styrke-time uten koordinasjon/trinn. Passer for deg som har noe erfaring med trening  og for deg som er godt trent. Nivået kan tilpasses.