Søk

«Jeg kom inn som ett vrak og går ut igjen som et pyntet juletre»

Beate (59) kom til Unicare Helsefort for seks uker siden etter flere år med smerter. Oppholdet skulle vise seg å bli et stort vendepunkt.

Beate smiler.

– Jeg er så takknemlig for oppholdet!

Før hun kom til Helsefortet hadde hun prøvd «alt» av behandlinger, i forskjellige faggrupper. Hun merket ofte bedring av plagene sine der og da, men fikk aldri noen langvarig effekt av disse behandlingene.

– Jeg husker første dagen min her på Helsefortet, da var det omvisning og mye informasjon. På vei inn til treningssalen fikk jeg lyst til å snu. Alt jeg så var apparater og jeg tenkte at dette har jeg ikke energi til. Jeg ringte faktisk hjem til mannen min den kvelden og sa at han måtte komme og hente meg, minnes Beate.

Men så møtte hun en av fysioterapeutene på senteret.

– Måten han møtte meg på og var tilstede sammen med meg fikk meg til å snu. Han var rolig, trygg og imøtekommende og forklarte meg hvorfor trening betyr så mye. Han viste meg noen enkle øvelser, slike som kan gjøres på stuegulvet hjemme, og ufarliggjorde oppholdet med en gang.

Trening og aktivitet er nemlig en stor del av rehabiliteringen.

Hun fant tilbake gleden til fysisk aktivitet og gåturer utendørs. Sirkeltreningen på Helsefortet ble raskt en favoritt, og nå er hun i mye bedre fysisk og psykisk form enn da hun kom til Unicare.

– Det å komme i en gruppe, og få dele erfaringer, har vært veldig positivt. Vi ble en sammensveiset gjeng, som kunne dra nytte av hverandre. Samtidig har jeg lært å sette av tid og ha litt mer fokus på meg selv, forteller Beate.

Hun forklarer at hun sitter igjen med gode verktøy, som hun kan ta med seg hjem og bruke i hverdagen sin.

– Jeg har blitt mer bevisst og fått mer erfaring med hvordan man takler positive og negative hendelser i hverdagen, og hvordan man velger å møte disse. Dette har hatt mye å si for hvordan jeg nå takler smertene mine. Jeg vil også berømme alle ansatte her på helsefortet for all mulig hjelp og forståelse under oppholdet.

I siste uke av rehabiliteringsforløpet ved Helsefortet, gjennomføres en nettverksdag med pårørende. Beate hadde invitert mannen sin, og dette ble en positiv opplevelse for begge. Nettverket får innblikk i hvordan man har jobbet gjennom forløpet, veien videre og hvordan nettverket kan bidra og være med på veien videre.

– Vi hadde arrangert en avslutningskveld for gruppa etter dette, hvor jeg skulle holde en tale for gjengen. I forkant hadde jeg fremført denne for mannen min. Når jeg var ferdig med talen så jeg opp på han. Han var rørt til tårer og smilte. Han mente han endelig hadde fått sin Beate tilbake. Jeg kom inn til rehabilitering som et vrak og går ut igjen som et pyntet juletre. Det er ganske fantastisk, smiler Beate.

Unicare ønsker Beate masse lykke til videre, og takker for at du ville dele historien din.

 

Unicare Helsefort tilbyr rehabiliteringsopphold for deg med kroniske muskel- og bløtdelssmerter, tilbudet kan du lese mer om her. Tilbudet passer for deg som har kroniske smerter som f.eks. fibromyalgi eller langvarige nakke- og ryggsmerter, og ønsker et tverrfaglig spesialisert rehabiliteringstilbud. Du kan henvises direkte fra sykehus ved at sykehuset henviser deg til et av våre rehabiliteringssentre, for henvisning fra fastlege må fastlegen sende elektronisk henvisning til henvisningsmottaket RVE i Levanger for vurdering. Du kan lese mer om hvordan dette fungerer her.

Vil du lese med om Unicare Helsefort? Det kan du gjøre her.

Publisert:
08. mars, 2019