Søk

Jeg føler meg trygg på Unicare Fram

Aud-Iren Lauvik kom til Unicare Fram 10. april i år, på grunn av en betennelse på hjernen og påfølgende hjerneblødning. Hun hadde også utviklet epilepsi og hatt flere anfall, men tiden ved Unicare Fram har fått den positive damen på beina igjen.

– Da jeg kom til Unicare Fram var jeg langt nede. Jeg følte meg sårbar, ble fort lei meg og tok ofte til tårene. Jeg var også svak fysisk i armer og ben. Jeg måtte rett og slett komme meg opp igjen, og etter en stund her på Fram har jeg blitt mye bedre, forteller hun.

Aud-Iren Lauvik jobber som hjelpepleier på et sykehjem, og har mange tunge løft i løpet av en arbeidsdag. Hun ser ikke for seg at hun kan komme i arbeid på kort sikt, men har et stort ønske om å en dag være tilbake på jobb. Rehabiliteringen har tatt tid, og hodet er det verste.

– Jeg sliter med balansen og må fortsette å trene på den. Kroppen min er helt annerledes nå, forklarer hun.

Nå setter hun pris på trygge rammer og kompetansen de ansatte har på Fram.

– Jeg var døden nær, men de klarte å redde meg på sykehuset. Nå er det trygt å være på Fram med all kompetansen rundt seg. Jeg har satt pris på samtalene med lege for å få justert medisinen min og gjennomgå hele sykehistorien. Det er mye aktiviteter i form av fysioterapi, øvelser, yoga og uteaktiviteter som tur og lavvo som jeg setter stor pris på, da jeg elsker å gå tur, sier Aud-Iren.

Hun kommer med en klar oppfordring til alle pasienter som skal rehabiliteres:

– Det er viktig å delta i fellesskapet istedenfor å isolere seg på rommet! Skremmende opplevelser er det viktig å prate om og bearbeide, og derfor dele med andre.

Aud-Iren er en svært positiv dame og prøver de utfordringene som blir gitt henne. Hun forsøkte seg i klatreveggen ved Unicare Fram på bursdagen sin.

– Jeg kom meg nesten opp, jeg ville så gjerne vise at jeg kunne klare det, selv om jeg er 64 år, smiler hun.

Aud-Iren forteller at hun har satt pris på oppholdet, og at hun nå føler seg tryggere.

– Ved Unicare Fram er det både koselige folk og fine rom. Jeg har satt pris på helheten og fått mange nye bekjente jeg skal fortsette å holde kontakt med. Jeg trives så godt her at det blir trist å reise hjem, alle her er enestående og flinke. Det blir selvfølgelig godt å komme hjem til familien, men det er samtidig leit å skulle reise. For andre i behov av rehabilitering vil jeg anbefale Unicare Fram på det varmeste. Her ble jeg møtt på en positiv måte og ble tatt godt vare på. Jeg opplever at folk bryr seg og spør hvordan det går, og jeg har blitt mye sterkere både fysisk og psykisk mens jeg har vært her. Jeg er så glad for at jeg kom hit!

Publisert:
25. juni, 2019