Søk

Fagmøte på Steffensrud – medisinsk ernæring

Forrige uke hadde vi besøk av ernæringsfysiolog Miriam Svendsen som snakket om Omega-3 forsterkede juicebaserte drikker og emulsjoner til
  • pasienter for medisinske formål
  • aktive mennesker
  • toppidrettsutøvere

I vårt fagmøte var fokus rettet mot våre pasientgrupper, hvor bruk av næringsdrikker kan være et viktig supplement i pasientens diett og kosthold, både under oppholdet ved Unicare Steffensrud og ved hjemkomst.

På Steffensrud har vi et tverrfaglig samarbeid mellom ernæringsrådgiver, kjøkken og logoped for å kartlegge våre pasienters ernæringsstatus og utarbeide tiltak for å sikre inntak av riktige næringsstoffer og tilpassede konsistenser hos de med behov for dette. Erfaring viser at smak og konsistens er viktige faktorer for at det skal være innbydende å opprettholde inntaket over tid.

Etter demonstrasjon fikk vi en liten smaksprøve av Smartfish sine produkter.  For pasienter som sliter med kvalme, munntørrhet og nedsatt appetitt, kan friske og syrlige smaker være godt.  Slike produkter kan også blandes med nøytrale, melkebaserte ernæringsdrikker med tykkere konsistenser.

Vi takker for et spennende og viktig innspill i våre og pasientenes hverdag!

Publisert:
30. september, 2019