Søk
Ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar om Unicare

Rehabilitering

På denne siden har vi samlet de vanligste spørsmålene vi får om våre rehabiliteringstjenester. Alt fra hvordan man får henvisning til hva man bør pakke med seg for et lengre rehabiliteringsopphold. Hvis du har spesifikke spørsmål om opphold på et spesielt rehabiliteringssenter anbefaler vi at du tar direkte kontakt med senteret.

Du kan få henvisning til et Unicare rehabiliteringssenter direkte fra sykehuset du har blitt behandlet på. Får du henvisning fra fastlegen din eller en privatpraktiserende avtalespesialist skal det sendes elektronisk til den regionale koordinerende enheten du tilhører.

Henvisningen bør inneholde en vurdering av ditt behov for helsehjelp. Det er viktig at henvisningen inneholder tilstrekkelig informasjon. Dette er for at vi på best mulig måte skal kunne vurdere om vi kan tilby deg best mulig rehabilitering og behandling.

Her finner du komplette sjekklister for hva henvisningen for Helse Sør-Øst og Helse Midt Norge bør inneholde.

Åpne på egen side

Som pasient kan du selv velge behandlingssted i spesialisthelsetjenesten. Hvis du har fått rett til utredning eller behandling kan du velge hvor du vil gjennomføre rehabilitering. Du kan velge mellom offentlige behandlingssteder, private med avtale og private som er godkjent av Helfo.

denne siden finner du oversikt over våre rehabiliteringssentre. Hvis du ønsker oversikt over flere behandlingssteder kan du klikke deg inn på HelseNorge.no. Her finner du også oversikt over ventetid.

Åpne på egen side

Det er kun deg og eventuelt din fastlege som kan få tilsendt epikrisen. Dersom det er en annen fagperson enn din fastlege som har søkt for deg – f.eks. psykolog, spesialist o.l., kan også denne personen få epikrisen tilsendt.

Åpne på egen side

Vi sender deg epikrise i posten senest 7 dager etter at behandlingen er avsluttet. Vi kan dessverre ikke sende epikrise på epost. Dette er på grunn av personvern og sikkerhet.

Åpne på egen side

Ja, du får en timeplan som viser hva du skal være med på de neste dagene. Timeplanen for din rehabilitering blir satt opp av din behandler/koordinator samme dag eller dagen etter at du kommer til senteret.

Åpne på egen side

Nei, du må søke rehabilitering gjennom din fastlege.

Åpne på egen side

Ja, det kan du. Om du skal overnatte må du skrive deg opp i en permisjonsliste som ligger i resepsjonen/melde fra til resepsjonen. Dette er viktig for sikkerhet og brannforskrifter som vi er lovpålagt å følge.

Åpne på egen side

Du kan avslutte rehabiliteringsoppholdet tidligere hvis du ønsker det, men vi anbefaler at du blir ut den anbefalte tiden. På den måten får du mest mulig ut av det du lærer her når du kommer hjem, riktig oppfølging og kontinuitet. Målet er at du skal klare å opprettholde funksjonsnivået du ønsker.

Åpne på egen side

Sykepleierkontoret ordner med rekvisisjon for de som trenger transport i forbindelse med hjemreise. Dette må bestilles senest kl 13:00 siste virkedag før avreisedag.

Åpne på egen side

Ja, vi har basseng på flere av våre rehabiliteringssentre. De holder 33-34 grader. Dette finner du mer informasjon på det senteret som er aktuelt for deg. Her kan du se alle våre rehabiliteringssentre.

Åpne på egen side

Du får tilgang til internett mens du er hos oss, men vi gjør oppmerksom på at tilgang og hastighet kan variere noe avhengig av hvilket rehabiliteringssenter du oppholder deg på. Vi har også noen PC’er som kan benyttes fritt.

Åpne på egen side

Dette kommer helt an på hvor lenge du skal være hos oss og om du er døgnpasient eller dagpasient.

Hvis du er døgnpasient kan det være lurt å pakke med seg toalettsaker, lett og ledig tøy og sko til både innendørs og utendørs aktivitet, treningstøy og eventuelt badetøy hvis du skal benytte deg av badefasiliteter. Du behøver ikke å ta med håndklær og sengetøy, det ordner vi for deg.

Hvis du er dagpasient holder det å kle seg etter aktiviteten du skal delta på. Eventuelt kan du ta med et skift med lett og ledig tøy og sko.

Åpne på egen side

Vi har et utvalg av det vi kaller servicetjenester. Dette er tjenester som for eksempel klesvask, frisør, fotpleie og matlaging. Mer informasjon om våre servicetjenester finner du på denne siden.

Åpne på egen side

Alle måltider er inkludert under rehabiliteringsoppholdet ditt. Det vil si fire måltider i løpt av et døgn: Frokost, lunsj, middag og senkvelds. I helger og på helligdager er det 3 måltider per døgn; frokost, middag og kvelds.

På mange av våre rehabiliteringssentre finnes det muligheter til å kjøpe kaffe, mindre måltider, snacks, frukt og mineralvann.

Åpne på egen side

Alle rom er enerom med gratis wifi. Flere av våre rom har også TV, på noen av våre enheter må dette evt. leies. De fleste av rommene våre har også både dusj og WC.

Standarden på rommene varierer avhengig av hvilket rehabiliteringssenter du skal være hos. Dette finner du mer informasjon om under den aktuelle enheten.

Her finner du oversikt og mer informasjon om over våre enheter.

Åpne på egen side

Du får tilgang til rommet ditt senest kl 14.00 på ankomstdagen. Dette får du informasjon om når du møter opp til rehabiliteringsoppholdet ditt.

Åpne på egen side

Oppmøtetid står i innkallingsbrevet du har fått tilsendt. Hvis det ikke er avtalt noe annet er det mellom 12-14. Hvis du er en del av en rehabiliteringsgruppe er det ankomst på formiddagen som gjelder.

Åpne på egen side

Vi tar debetkort og kontant betaling. Vi tar ikke Mastercard og det går ikke an å ta ut penger her. Man kan betale med kort overalt på huset bortsett fra på kaffemaskinen.

Åpne på egen side

Vi har avtaler med flere forsikringsselskaper. For å finne ut av om du kan få dekket rehabilitering med forsikring, må du selv ta kontakt med ditt forsikringsselskap. Mer informasjon om rehabilitering og forsikring finner du på denne siden.

Åpne på egen side

Du kan du søke om egenbetalt rehabilitering. Dette er en tjeneste for deg som ønsker rehabilitering og har mulighet til betale for dette selv. Mer informasjon om egenbetalt rehabilitering finner du her.

Åpne på egen side

Du betaler egenandel (kr 150 pr dag/døgn) – opp til gjeldende egenandelstak (kr 2.921,- i 2022). Ta med frikort dersom du har.

Åpne på egen side