Rehabilitering
Hvordan får jeg henvisning til et av Unicare sine rehabiliteringssentre? Og hva bør en henvisning inneholde?
Du kan få henvisning til et Unicare rehabiliteringssenter direkte fra sykehuset du har blitt behandlet på. Får du henvisning fra fastlegen din eller en privatpraktiserende avtalespesialist skal det sendes elektronisk til den regionale koordinerende enheten du tilhører.
Henvisningen bør inneholde en vurdering av ditt behov for helsehjelp. Det er viktig at henvisningen inneholder tilstrekkelig informasjon. Dette er for at vi på best mulig måte skal kunne vurdere om vi kan tilby deg best mulig rehabilitering og behandling.
Her finner du komplette sjekklister for hva henvisningen for Helse Sør-Øst og Helse Midt Norge bør inneholde.
Kan jeg velge hvor jeg vil gjennomføre rehabiliteringen min?
Som pasient kan du selv velge behandlingssted i spesialisthelsetjenesten. Hvis du har fått rett til utredning eller behandling kan du velge hvor du vil gjennomføre rehabilitering. Du kan velge mellom offentlige behandlingssteder, private med avtale og private som er godkjent av Helfo.
På denne siden finner du oversikt over våre rehabiliteringssentre. Hvis du ønsker oversikt over flere behandlingssteder kan du klikke deg inn på HelseNorge.no. Her finner du også oversikt over ventetid.
Hvem andre enn meg kan få tilsendt epikrisen?
Det er kun deg og eventuelt din fastlege som kan få tilsendt epikrisen. Dersom det er en annen fagperson enn din fastlege som har søkt for deg – f.eks. psykolog, spesialist o.l., kan også denne personen få epikrisen tilsendt.
Når og hvordan får jeg tilsendt epikrise?
Vi sender deg epikrise i posten senest 7 dager etter at behandlingen er avsluttet. Vi kan dessverre ikke sende epikrise på epost. Dette er på grunn av personvern og sikkerhet.
Får jeg oversikt over timer og aktiviteter jeg skal være med på?
Ja, du får en timeplan som viser hva du skal være med på de neste dagene. Timeplanen for din rehabilitering blir satt opp av din behandler/koordinator samme dag eller dagen etter at du kommer til senteret.
Kan jeg selv bestille et rehabiliteringsopphold hos dere?
Nei, du må søke rehabilitering gjennom din fastlege.
Kan jeg reise på permisjon?
Ja, det kan du. Om du skal overnatte må du skrive deg opp i en permisjonsliste som ligger i resepsjonen/melde fra til resepsjonen. Dette er viktig for sikkerhet og brannforskrifter som vi er lovpålagt å følge.
Kan jeg avslutte oppholdet tidligere enn planlagt?
Du kan avslutte rehabiliteringsoppholdet tidligere hvis du ønsker det, men vi anbefaler at du blir ut den anbefalte tiden. På den måten får du mest mulig ut av det du lærer her når du kommer hjem, riktig oppfølging og kontinuitet. Målet er at du skal klare å opprettholde funksjonsnivået du ønsker.
Hvordan bestille hjemreise?
Sykepleierkontoret ordner med rekvisisjon for de som trenger transport i forbindelse med hjemreise. Dette må bestilles senest kl 13:00 siste virkedag før avreisedag.
Har dere basseng?
Ja, vi har basseng på flere av våre rehabiliteringssentre. De holder 33-34 grader. Dette finner du mer informasjon på det senteret som er aktuelt for deg. Her kan du se alle våre rehabiliteringssentre.
Får jeg tilgang til trådløst nett?
Du får tilgang til internett mens du er hos oss, men vi gjør oppmerksom på at tilgang og hastighet kan variere noe avhengig av hvilket rehabiliteringssenter du oppholder deg på. Vi har også noen PC’er som kan benyttes fritt.
Hva skal jeg ha med meg når jeg skal være på et av deres rehabiliteringssentre?
Dette kommer helt an på hvor lenge du skal være hos oss og om du er døgnpasient eller dagpasient.
Hvis du er døgnpasient kan det være lurt å pakke med seg toalettsaker, lett og ledig tøy og sko til både innendørs og utendørs aktivitet, treningstøy og eventuelt badetøy hvis du skal benytte deg av badefasiliteter. Du behøver ikke å ta med håndklær og sengetøy, det ordner vi for deg.
Hvis du er dagpasient holder det å kle seg etter aktiviteten du skal delta på. Eventuelt kan du ta med et skift med lett og ledig tøy og sko.
Tilbyr Unicare andre tjenester på rehabiliteringsentrene?
Vi har et utvalg av det vi kaller servicetjenester. Dette er tjenester som for eksempel klesvask, frisør, fotpleie og matlaging. Mer informasjon om våre servicetjenester finner du på denne siden.
Er måltider inkludert?
Alle måltider er inkludert under rehabiliteringsoppholdet ditt. Det vil si fire måltider i løpt av et døgn: Frokost, lunsj, middag og senkvelds. I helger og på helligdager er det 3 måltider per døgn; frokost, middag og kvelds.
På mange av våre rehabiliteringssentre finnes det muligheter til å kjøpe kaffe, mindre måltider, snacks, frukt og mineralvann.
Hvordan er standarden på rommene?
Alle rom er enerom med gratis wifi. Flere av våre rom har også TV, på noen av våre enheter må dette evt. leies. De fleste av rommene våre har også både dusj og WC.
Standarden på rommene varierer avhengig av hvilket rehabiliteringssenter du skal være hos. Dette finner du mer informasjon om under den aktuelle enheten.
Her finner du oversikt og mer informasjon om over våre enheter.
Når får jeg tilgang til rommet mitt?
Du får tilgang til rommet ditt senest kl 14.00 på ankomstdagen. Dette får du informasjon om når du møter opp til rehabiliteringsoppholdet ditt.
Når skal jeg møte opp?
Oppmøtetid står i innkallingsbrevet du har fått tilsendt. Hvis det ikke er avtalt noe annet er det mellom 12-14. Hvis du er en del av en rehabiliteringsgruppe er det ankomst på formiddagen som gjelder.
Hvilken betalingsmåter tar dere på senterne deres?
Vi tar debetkort og kontant betaling. Vi tar ikke Mastercard og det går ikke an å ta ut penger her. Man kan betale med kort overalt på huset bortsett fra på kaffemaskinen.
Dekker forsikringen min rehabilitering?
Vi har avtaler med flere forsikringsselskaper. For å finne ut av om du kan få dekket rehabilitering med forsikring, må du selv ta kontakt med ditt forsikringsselskap. Mer informasjon om rehabilitering og forsikring finner du på denne siden.
Kan jeg dekke rehabilitering selv?
Du kan du søke om egenbetalt rehabilitering. Dette er en tjeneste for deg som ønsker rehabilitering og har mulighet til betale for dette selv. Mer informasjon om egenbetalt rehabilitering finner du her.
Når betaler jeg for rehabiliteringen / behandlingen?
Du betaler egenandel (kr 150 pr dag/døgn) – opp til gjeldende egenandelstak (kr 2.921,- i 2022). Ta med frikort dersom du har.