Søk

Rehabilitering i en litt annerledes tid

De siste månedene har vært litt annerledes for de aller fleste. Vi på Unicare Helsefort har snakket med, Mia Aakerhus Hopland som har vært hos oss på rehabilitering for kroniske muskel- og bløtdelssmerter de siste ukene. Hun deler sine inntrykk om hvordan det har vært for henne å være pasient under koronapandemien.

Mia sin mor jobber innen rehabilitering på Levanger, og det var hun som tipset om Unicare Helsefort. Før Covid-19 var pasienten på et kartleggingsopphold hos oss på Helsefortet, og hun forteller at hun var både skeptisk og spent på hvordan det ordinære oppholdet ville bli – særlig med tanke på strenge smittevernstiltak som bl.a. innebærer at det (inntil nylig) ikke har vært mulighet for hverken permisjon eller besøk fra nære og kjære.

Mia sitt mål er å komme i gang med aktivitet, finne en god balanse i hverdagen og å innarbeide gode kostholdsvaner. Hun synes at ACT (Acceptance and Commitment Therapy) har vært både interessant og lærerikt, og mener at “alle skulle hatt en runde med ACT”. Hun beskriver å ha blitt møtt på en god måte, der behandlerne ser hele mennesket, og legger til at maten også er god.

Dagene på Helsefortet har bydd på både felles fysisk aktivitet, samtaler, undervisning, uterehabilitering og individuell veiledning av fysioterapeut, samtidig som det har vært rom for hvile. Hun forteller at det har vært positivt å være en del av en gruppe, da dette gir mulighet til å møte andre som strever med det samme. Det er godt å kunne le litt med hverandre, samtidig som en kan møte god støtte fra medpasienter når det trengs.

Hun har nå vært her i fire uker, og kan fortelle at det har gått overraskende bra. Hun føler seg trygg på at smitteverntiltak blir godt ivaretatt, og føler ikke at Covid-situasjonen har påvirket hennes rehabiliteringsprosess i betydelig grad. Rehabiliteringsoppholdet ved Unicare Helsefort går nå mot slutten, og hovedfokus de neste dagene vil derfor være å legge en god plan for veien videre. I tillegg får pasientene telefonoppfølging de to førstkommende ukene etter hjemreise for å sikre en god oppfølging.

Publisert:
12. juni, 2020