Unicare satser i Sverige

Unicare Holding as har overtatt alle aksjer i svenske Avonova Primärvård, og utvider dermed driften ut over Norges landegrenser.

– Vår langsiktige strategi er å bli en nordisk totalleverandør av helsetjenester, og oppkjøpet av Avonova Primärvård er en del av denne satsningen. Unicares primærvårdsvirksomhet i Sverige vil bli et kjerneområde som skal videreutvikles og bygges videre på, uttaler Tom Tidemann, konsernsjef i Unicare.

På samme måte som man i Norge er listet hos en fastlege, er man i Sverige listet ved en vårdcentral (helsesenter). Man kan selv velge hvilket helsesenter innenfor sin region man vil tilhøre, blant både offentlige og private enheter. Både mödravårdscentraler (jordmødre) og barnavårdscentraler (helsestasjoner) er sammen med legene en del av helsesenteret. Dersom man trenger mer spesialisert behandling eller rehabilitering, vil man bli henvist til en spesialist ved et sykehus eller et annet helsesenter.

– Med Unicares erfaring og tydlige strategi kan vi fortsette å utvikle vår primärvårdsvirksomhet, sier Jörgen Malmenskog, konsernsjef i Avonova Sverige AB.

Avonova Primärvård driver ti vårdcentraler som tilbyr blant annet allmenn- og spesialistlegetjeneste, jordmortjeneste og rehabilitering. Helsesentrene er plassert i sørlige og sentrale Sverige; i Arvika, Borlänge, Götene, Mariestad, Skövde, Strängnäs, Vetlanda, Visby, Värnamo og Vaxsjö. Virksomheten omfatter i dag ca. 77 000 listede pasienter og 250 ansatte.

– Vi gleder oss til et godt samarbeid, og til de store mulighetene som ligger i Sverige. Vi går en spennende tid i møte, konkluderer Tidemann.

Klikk her for mer informasjon om Avonova Vård.

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

130