Unicare Helsefort starter opp i Hasselvika

I høst etablerer Unicare seg i Hasselvika, og overtar dermed driften etter gamle Hysnes Helsefort. Her vil Unicare Helsefort fra januar 2018 tilby tverrfaglig rehabilitering i samarbeid med Rissa kommune.

– Jeg vil gratulerer Unicare så mye med storkontrakt på Hysnes. Dette betyr veldig mye for kommunen, i form av langsiktig aktivitet i Hasselvika og kompetansearbeidsplasser. Det er flott at det er Unicare som kommer til Hysnes og de skal bli tatt godt i mot, sier ordfører i Rissa kommune, Ove Vollan

Unicare Helsefort vil tilby et spesialisert, tverrfaglig og evidensbasert rehabiliteringstilbud som en del av spesialisthelsetjenesten, og har inngått avtale med  Helse Midt-Norge RHF med 38 plasser fordelt på delytelsene kronisk utmattelsessyndrom CFS/ME for ungdom/voksne, hjerneslag og traumatiske hjerneskader, kronisk muskel- og bløtdelssmerte og sykelig overvekt barn/ungdom/voksne.

– Unicare vil tidlig i høst danne et oppstartsteam bestående av faglige ressurser fra våre andre rehabiliteringsenheter. Disse skal samarbeide tett med sentrale ressurser fra Rissa kommune som tidligere har vært involvert i driften og prosjektet ved Hysnes Helsefort, forklarer Trine Berntsen, divisjonsdirektør for Unicare Rehabilitering.

Unicare Helsefort ønsker i tillegg å satse på forskning innen rehabilitering, og drive aktiv og nødvendig kunnskapsformidling og overføring av kompetanse i regionen.

Beskjeden om nedleggelse av gamle Hysnes Helsefort kom i oktober 2014. Siden da har kommunen, ved hjelp av midler fra Omstillingsprogrammet og Innovasjon Norge, jobbet med en løsning for videre drift. I samarbeid vant Unicare og Rissa kommune anbudsrunden, og er klare for oppstart i 2018.

– Dette er vi veldig glade for. Samarbeidet med kommunen har vært svært godt, og vi gleder oss til oppstart og videre samarbeid. Med et faglig sterkt miljø i Unicare har vi mye å bidra med på Hysnes, og dette vil komme pasienter og ansatte til gode, sier Tom Tidemann, styreleder i Unicare.

Vidar Johansen i Rissa kommune har vært prosjektleder for arbeidet med nye Hysnes, og er glad for at et lengre samarbeid med Unicare nå har gitt resultater.

– Det er fantastiske nyheter at Unicare nå skal starte opp på Hysnes. Det har vært et knallbra team som har jobbet med denne prosessen, og ved å kombinere kompetansen og erfaringene fra gamle Hysnes Helsefort med Unicares kompetanse, filosofi og driftmodell vant vi anbudet. Unicare har imponert og jeg ser frem til at de nå skal etablere seg i Hasselvika.

Divisjonsdirektør i Unicare Trine Berntsen takker HelseMidtNorge og deres anbudsteam med Bård Skage i ledelse for en for en profesjonell og effektiv anbud – og forhandlingsprosess.

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

148