Velkommen til Kringkastningsklinikken!

Unicare Psykolog er stolte av å kunne presentere vår egen podcast.

kr-kl-web

Publiserte episoder:

Episode 1: «Når skal man avlive en hest?»

Med psykolog Charlotte Chadis og teaterinstruktør og pedagog Ranveig Thon Bjørnestad.

At man kan holde ut noe for lenge, er like sant som at man kan komme til å gi opp noe for fort. Når bør vi holde ut og fortsette, og når skal vi heller kaste inn håndkleet og avslutte? I denne episoden av Kringkastningsklinikken utforsker Ranveig og Charlotte holding on versus letting go, med utgangspunkt i spørsmålet «Når skal man avlive en hest?»

Episode 2: «OCD – eller bare veldig opptatt av hygiene?»

Med psykolog Charlotte Chadis, psykolog Cathrine Lyse og psykolog Iver Strandheim.

I denne episoden av Krinkastningsklinikken snakker Charlotte med Cathrine Lyse og Iver Strandheim om tvangstanker og tvangshandlinger. Hør om hva OCD er, hvordan man kan behandle det, samt en humoristisk diskusjon om hva som bør defineres som normal versus tvangspreget renslighet.

Episode 3: «Svart søndag»

Hva er det som skjer når en søndag blir en malstrøm av svarte tanker? I denne episoden av Kringkastningsklinkken samtaler Charlotte og Ranveig om selvstraffende og selv-rause tanker, og utforsker hvordan kulturelle og kroppslige faktorer er med på å påvirke hvordan vi tenker om oss selv, verden og andre mennesker.

Episode 4: «Psykodrama – å sette sjelen i handling»

Mange snakker varmt om Psykodrama som en unik metode for å øke forståelse av seg selv og andre. Likevel er ikke Psykodrama en del av tradisjonell psykologisk behandling. Hvilke muligheter ligger i Psykodrama, og hva er det egentlig? I denne episoden av Kringkastningsklinikken snakker Charlotte med rådgiver og terapeut Per Sandvik, som har utdannelse innen Psykodrama og til daglig jobber for Selvhjelp Norge.

Episode 5: «Jeg får ikke sove»

Søvn er et tilbakevendende tema i Kringkastningsklinikken, og i denne episoden har Ranveig og Charlotte fokus på hvordan vi kan forholde oss til nattlig tankekverning og bekymring – som både kan være årsak til og konsekvens av innsovningsvansker. Ett av flere nyttige tips som du får i denne podcastepisoden, er å lytte til Kringkastningsklinikken når Jon Blund lar vente på seg.

Kommende episoder:

Episode 6: «Noe som virker for meg?»

Foruten å være sjelelige vesener er vi mennesker også kjemiske organismer. Charlotte har vært på kurs i psykofarmakologi og psykofarmakogenetikk, og i denne episoden av Kringkastningsklinikken skraper vi overflaten på hvordan bl.a. gener og livsstil kan gi betydelige variasjoner i effekten av et legemiddel.

Episode 7: «Hjerte, smerte»

Hjertet – symbol for liv, kjærlighet og sorg. Ikke rart vi kan bli engstelige når det gjør vondt der hvor hjertet bor! I denne episoden av Kringkastningsklinikken snakker Charlotte med lege Bjørn Fredrik Lie om hjertet, og om farlige og ufarlige vondt’er i brystet.

Episode 8: «Som du leter, skal du finne»

Om hvordan våre «teorier» om verden, oss selv og andre filtrerer og påvirker hva vi oppfatter, om bekreftelsesbias og sammenhengen mellom den vitenskapelige nullhypotesen og anvendt kognitiv psykologi

Episode 9: «Skrekkblandet Fryd»

I denne episoden av Kringkastningsklinikken skal vi høyt opp i luften i et bittelite 4-seters Cesna-fly over Oslofjorden, og tematikken spenner bokstavelig talt mellom himmel og jord