Hyggelig besøk på Jeløy Kurbad

Sammen med partifelle Anne Bramo og Moss Høyres Sissel Rundblad, tok finansminister Siv Jensen turen til Jeløy Kurbad for å lære mer om rehabilitering. Det ble et hyggelig besøk i strålende solskinn.

Jensen, Bramo og Rundblad fikk en innføring i hvordan Jeløy Kurbad jobber med rehabilitering av fibromyalgi (muskelsmerter) og hva dette arbeidet betyr både for pasientene og for samfunnet. De fikk også en rundtur på rehabiliteringssenteret og fikk snakke med flere pasienter. Beskjeden til finansministeren var klar, det må satses på Jeløy Kurbad og på rehabilitering.

Jeløya1

– Det tar gjennomsnittlig 13 år fra en pasient får diagnosen fibromyalgi til de får behandling i spesialisthelsetjenesten. Dette er for lang tid. Pasientene må henvises til spesialisert rehabilitering tidligere, og vi må øke kompetansen i kommunene. Kartlegging må følges opp med behandling, forklarte avdelingsoverlege ved Jeløy Kurbad, Maria Kase-Berg.

Jeløy Kurbad har gode resultater med rehabilitering av denne pasientgruppen.

– 30 prosent av pasientene som kommer er smertefrie etter fire ukers opphold. I tillegg opplever 62 prosent av pasientene at oppholdet ga dem bedre livskvalitet, fortalte Kase-Berg.

Jeløya3

Siv Jensen var tydelig imponert over resultatene, og lyttet nøye til rådene som ble gitt.

– Dette er et veldig viktig arbeid. Regjeringen har gjort et løft både innen habilitering og rehabilitering, og vi ser betydningen av arbeidet her på Jeløy Kurbad både når det kommer til smertelindring for pasientene og det å få folk ut av uføretrygd. Her sitter det mye kompetanse, sa Siv Jensen.

15. mars blir Jeløy Kurbad en del av Unicare, og vil få navnet Unicare Jeløy.

Les mer om besøket her:

Jeløya5 Jeløya4 Jeløya7 Jeløya2

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

136