Hjelpepleier for en dag

16 år gamle Helene Eliane Sæby tilbringer Operasjon Dagsverk hos Unicare Hjemmetjenester, til inntekt for Deaf Aid.

Norges gater er i dag fylt med ungdom som selger boller til inntekt for Operasjon Dagsverk. Men ikke alle prøver seg som selgere; noen hjelper til hjemme, og noen er med foreldre eller kjente på jobb for å bidra. Deriblant Helene Eliane. Hun har blitt med moren sin Jacqueline Sæby, direktør i Unicare Hjemmetjenester, på jobb.

Hvordan har dagen vært?

– Veldig lærerik! Jeg har vært ute hos en bruker og hjulpet til med rengjøring, handling og rydding. Jeg har også gjort en del forefallende papirarbeid, og registrert ernæringsskjemaer. Det har vært en variert og spennende dag.

Skolen hennes har valgt å støtte prosjektet Deaf Aid, en norsk veldedighetsorganisasjon som jobber med døve i Kenya. Nydalen har en egen linje for døve, og prosjektet i Nairobi har derfor skapt stort engasjement. De støttet prosjektet for første gang høsten 2012, og videreførte støtten etter at elevene fikk besøke Nairobi og så hvordan pengene kom til nytte.

– I år støtter vi en skole som skal bygges i utkanten av Nairobi. Jeg syns det er et flott prosjekt, og er glad for å kunne bidra, forteller Helene Eliane.

 

 

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Aksjonen består av to deler: Internasjonal Uke og OD-dagen.*

*Hentet fra Operasjon Dagsverks egne nettsider.

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

129