Feiring av Unicare Fram

Interessen var stor da Unicare Fram åpnet sitt nye tilbygg i går. Været viste seg fra sin beste side, og dagen ble en flott feiring av et rehabiliterinssenter med blikket framover. Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, uttalte at hun er stolt over å ha Unicare Fram i akkurat Bærum.

Unicare Fram har nettopp tatt i bruk et tilbygg på 500 kvm med nye arealer til deres tverrfaglige, spesialiserte rehabiliteringstilbud. Dette, i tillegg til at Fram for ikke lenge siden ble en del av Unicare, ble i går markert med en storslått feiring under blå himmel.

Fram9
F.v.: Ellen Foss Lolland (rehableder ved Unicare Fram), Tom Tidemann (konsernsjef i Unicare), Lisbeth Normann (statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet), Hilde Wangen (direktør Unicare Fram) og Lisbeth Hammer Krog (ordfører i Bærum kommune).

Fram5
Direktør ved Unicare Fram, Hilde Wangen, startet dagens taler, til jubel fra forsamlingen.

– Vi skal aldri lene oss tilbake og tenke at nå er vi gode nok. Vi skal fortsette framover, fortsette å drømme og fortsette med å styrke våre sterke sider slik at brukerne som vi er her for, får mulighet til å oppnå enda bedre resultater.  Logoen ser riktignok litt annerledes ut, men Fram er den samme, avsluttet Wangen.

Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, var nestemann på talerstolen.

– Det gjør meg stolt at vi har Fram her i Bærum, uttalte hun til stor applaus.

Fram4Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Lisbeth Normann, spesialrådgiver i Helse Sør-Øst RHF, Heidi Blindheim, og generalsekretær i Norges Parkinsonforbund, Magne Wang Fredriksen, fulgte på med engasjerte taler, og hadde kun lovord å si om Fram.

– Før kom Fram til forbundet for å lære og for å hente ny kunnskap. Nå er det vi som kommer til Fram, kunne Fredriksen fortelle.

Jo Kobro er tidligere kommunikasjonssjef ved Gardermoen og sitter nå som representant i brukerutvalget ved Unicare Fram. Han er rammet av Parkinsons sykdom og er tidligere bruker på Unicare Fram. Historien hans fikk fram både latter og tårer i forsamlingen.

Fram13
F.v.: Hilde Wangen (direktør Unicare Fram), Jo Kobro (representant for brukerutvalget ved Unicare Fram), Heidi Blindheim (spesialrådgiver i Helse Sør-Øst RHF) og Magne Wang Fredriksen (generalsekretær i Norges Parkinsonforbund)

En offisiell åpning er ikke fullstendig uten snorklipping, og ordfører Lisbeth Hammer Krog fikk æren.

Etter lunsj i strålende solskinn ble forsamlingen gruppevis tatt med rundt i de nye lokalene, og fikk et innblikk i hvordan både nye lokaler, investeringer i nytt utstyr og implementering av nye forskningsbaserte behandlingsmetoder nå gir Unicare Fram muligheten til å styrke tilbudet til brukerne slik at de kan oppnå bedre resultater. Interessen var stor, og spørsmålene mange da folk fikk se både gangtrening i LiteGait vektavlastningssystem og håndtrening med Saeboflex med brukere rammet av hjerneslag, trening av benfunksjon med speilterapi med en benamputert bruker, justering av benprotese i Ortopediklinikken med en ortopediingeniør, samt Rock Steady Boxing og PWR-trening med brukere rammet av Parkinsons sykdom.

Fram18
Fram11
Fram10
Tusen takk til alle som møtte opp! Det ble en fantastisk dag, med rehabilitering, nytenkning og mestringsfølelse i fokus.

Ønsker du å lese mer om Unicare Fram? Ta en titt her.

Fram2

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

129