Et puff tilbake til hverdagen

Unicares psykologer er veldig stolte av å ha inngått en samarbeidsavtale med Røde Kors. Sammen skal de hjelpe flere tilbake på beina etter å ha møtt veggen, nå står nemlig frivillige i Røde Kors klare til å gi folk et puff tilbake til hverdagen, med Unicares ekspertise i ryggen.

– Vi skal bistå Røde Kors med psykologfaglig kunnskap via opplæring og veiledning av frivillige. Vi vil også bistå ved traumatiske hendelser i nettverksgruppene. Dette samarbeidet er vi stolte over, sier Per-Anders Green som er direktør i Unicare Psykolog.

Hos Røde Kors vil det arrangeres samtalegruppe av, for og med de som opplever følelsesmessig kaos, og initiativet drives av folk som selv har funnet veien videre etter en smell. De tok selv kontakt med Unicare og ønsket bistand.

– Da jeg selv traff en vegg for noen år siden og ikke forstod noen ting av hva som skjedde, merket jeg at det var et hull i systemet. Jeg hadde behov for å møte noen med samme erfaring som meg. Et medmenneske jeg kunne dele erfaringer med og ta nye skritt sammen med tilbake til hverdagslivet, sier initiativtaker til tilbudet Karin Damsgaard Hansson.*

Sammen med tre andre startet hun Puff-gruppene, som altså skal gi folk et lite puff tilbake til hverdagen.

Samtalegruppene tilbys foreløpig i Fredrikstad og Kristiansand. Kjenner du kanskje noen som kan ha nytte av tilbudet? Da kan de kontakte Puff-teamet på puff.rodekors@gmail.com.

*Sitat fra Røde Kors’ egne sider.

Du må være logget inn for å kommentere.

Skriv en kommentar

135